ЧЕСТИТ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА СЕСТРИНСТВОТО! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

От името на Смарт Софтуер Системс поздравяваме всички професионалисти по здравни грижи по случай 12 май – Международен ден на сестринството.

Днешният ден е празник на всички онези, които са избрали тежката, но хуманна професия и са превърнали своето ежедневие в борба за живот.

2020 година беше избрана от Световната здравна организация за Международна година на медицинската сестра и акушерката. По данни на СЗО, за покриване грижите на световното здраве до 2030 година светът се нуждае от още 9 милиона акушерки и медицински сестри. Използваме случая да изразим дълбокото си уважение към техния професионализъм, отговорност и всеотдайност, които имат ключова роля в общата ни работа.

На тази дата е родена Флорънс Найтингеил, смятана за основател на модерното сестринство и за една от 100-те най-влиятелни жени на всички времена.

Гениална в организацията и нововъведенията, Флорънс Найтингеил допринася за пълната промяна във възгледите към професията, като я превръща в ценна и уважавана от обществото.

Флорънс Найтингеил прави истинска революция в обслужването на ранените и болни войници по време на Кримската война. Ръководейки група от медицински сестри, обучени от нея, тя изцяло поема под свои грижи медицинския комплекс на болницата Скутари – Турция, независимо от скептицизма на лекарите.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С уважение,

Екипът на Смарт Софтуер Системс

Вашият коментар

Your email address will not be published.

This field is required.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*This field is required.