Дигитални образи вече и в пациентското досие!

 

Започваме годината със силен старт и нови разработки за нашите клиенти от МЦ Марковс!

Като също толкова иновативен, модерен и елегантен медицински център, те изискаха технологични решения, които до този момент нито една фирма на българския пазар – разработчик на медицински софтуер не е правила.

Днес ще ви представим една иновация, която нарежда медицински софтуер Joystick рамо до рамо с едни от най-големите технологични лидери и доставчици на PACS системи в световен мащаб, а именно GE (General Electric), Samsung, Mindray, Philips, McKesson.

В днешния дигитален свят голямо удобство е да имаме цялото медицинско досие в телефона си, с достъп навсякъде и по всяко време. Освен, че надградихме обикновените документи да се визуализират дигитално, вече дадохме възможност и на дигиталните образи (снимки) да се преглеждат онлайн, директно в пациентското електронно досие.

Разработихме модул, в който всеки пациент регистриран в системата може да вижда в своето електронно медицинско досие направените снимки директно през мобилното си устройство. По този начин заменихме морално остарелите методи за предоставяне на информацията като разпечатване на хартия и предоставяне на дискове, което е непрактично или даване на флаш памет, което е скъпо.

 

Как работи модулът:

Модулът управлява измерванията и снимки от апарати. Зарежда ги на бланки и дава възможност да се редактират в удобен за потребителя вариант. След приключване на редактирането данните (измервания и снимки) се запазват в МД (медицинско досие), същите могат да се предоставят на пациента чрез ЕМД (електронно медицинско досие).

 1. Регистрация на Пациент.
 2. Лекарят приема пациента.
 3. От медицинското досие изпраща данните за пациента на апарата, на който ще работи.
 4. С ехографския апарат извършва прегледа, прави измервания и снимки, които изпраща към PACS системата.
 5. На компютъра, лекарят избира вида преглед, който е направил и зарежда данните от апарата върху шаблон, който има възможността да редактира преди да приключи прегледа.
 6. Дигиталните образи се визуализират в отделен панел. В панела може да се филтрират снимките, които да се визуализират. По подразбиране се показват снимките от днешния преглед, но има възможност да се избират различни видове филтри. Лекарят има възможност да избере снимките, които иска да подготви за PDF файла. Може да подготви различни документи с различна насоченост:
 • Документ за пациента, видим в електронното медицинско досие (ЕМД);
 • Документ за медицинското досие в програмата, видим само в системата за вътрешно ползване.
 1. След което лекарят маркира каква услуга е извършил и така вдига задължение на пациента.
 2. След приключване на прегледа в кабинета, пациентът отива на касата където да заплати начислената му сума. Там той получава потребителско име и парола за ЕМД.

 

Ползи за пациента

 • Бърз достъп – до ЕМД
 • Спестяване на време – при нужда от документи от ЕМД
 • Спокойствие – винаги при нужда цялата информация е с тях
 • Лесно управление на документите – при нужда бързо и лесно може да се разпечатат или изтеглят
 • Сигурност – редовен архив на ЕМД
 • Защита – защитен достъп до ЕМД с потребителско име и парола

 

Ползи за лекаря

 • Спестява средства – не е нужен помощен персонал по време на прегледа
 • Спестява време – по-бързо въвеждане на данните от апаратите върху медицинска документация
 • Без грешки при въвеждане на данни – автоматично въвеждане на измерванията върху шаблони за конкретен преглед, елиминира риска от операторски грешки
 • Повече прегледи – спестява време, което ще увеличи броя прегледи за деня
 • Всичко на едно място – обединява информацията на едно място
 • Лесно намиране на информация – удобно търсене и намиране на нужната документация
 • Лесно предоставяне на пациент – бързо и лесно предоставяне на информация от прегледа на пациента

 

За да допълним целия модул, направихме още:

Дигитално подписване на документи

Още една функционалност, уникална за нашите географски ширини, Дигитално подписване на документи (ДПД). ДПД дава възможност да подпишете документ още в кабинета и така да спестите време и средства, и дори разпечатване на хартия.

Лекарят може да подпише документ през профила си и да не се налага мокър печат. Тази нова функционалност спестява време, дава по-голяма гаранция за автентичност на подписа, както и сигурност и достоверност. Спестява нуждата от закупуването и поддръжка на принтер във всеки кабинет.

За оферта и допълнителна информация ни потърсете на:

Вашият коментар

Your email address will not be published.

This field is required.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*This field is required.