Сваляне на DICOM образи от онлайн досието на пациента и край на дисковете!
Иновативна разработка с пълна дигитализация в полза на пациента и лекаря! 

Единствено в Joystick!

Стотици болници, медицински центрове, кабинети, и лаборатории работят с изображения, които се свалят на дискове. Това освен, че е голям разход за медицинските заведения е и неудобство за пациента, особено ако трябва да се изиска второ лекарско мнение или да се изпрати в чужбина.

В областта на медицината забавянето може да означава разликата между живота и смъртта. Алтернативно НОВО решение, върху което екипа ни работеше през последните месеци е качването на DICOM образно изследване, което се прехвърля директно в онлайн досието на пациента. Това позволява на пациентите да споделят по електронен път изображения с лекари, които могат незабавно да преглеждат и диагностицират състояния отвсякъде, без да изпращат копия на CD.

Снимките на диска са лична медицинска информация, която е ценна за пациента. Той може да бъде изгубен, надраскан или наранен по начин, по който да се загуби информацията. Онлайн достъпа до дигиталните образи дава възможност да се съхрани и защити информацията за по дълго време. Ако пациента иска и физическо копие на диск, може да си го изтегли и запише.
При определени ситуации, когато се налага споделянето на DICOM изображения с лекар за диагноза или за второ мнение се спестява изпращането или занасянето лично. Изпращането на физически диск с куриер също крие риск от това да бъде загубен или наранен носителя. Пациентите чакат няколко дни, докато лекарят получи и прегледа изображенията им. Това забавя диагностицирането и губи ценно време в критичен момент за лечението на заболяването.

Как работи модулът?
  1. Извършва се преглед и се прави снимка.
  2. Клиентът получава потребителско име и парола за достъп до електронния портал на Joystick, с което достъпва неговото пациентско досие.
  3. Появява му се бутон „Свали дигитален образ“, при натискане системата иска да въведе имейла си, на който се изпраща линк за сваляне на образите.
Какви са ползите за лекаря?
  1. Постоянен достъп до снимките на изпратените от него пациенти.
Лекарите от своя страна когато изпращат пациент за преглед в определена лаборатория, могат да си влязат в личния профил и да видят на всички техни пациенти резултатите, същото е и тук, но се появява и дигитален образ, т.е. пациентът отива, снима се, упоменава името на изпращащия лекар и след това изпращащия лекар може да види образите в неговия профил.

Какво печели медицинското звено?

  1. Спестява разходи за CD-та.
  2. Спестява време (Губи се време за запис на дисковете, бавно се записват дисковете).
Какви са ползите за пациента?
  1. Спестява време за разнасяне на дискове до насочващия лекар за връщане на резултат от диск между лекари за диагностициране.
  2. Образите се съхраняват в дигиталното му досие без да се губи постоянен достъп до снимките в онлайн досието.
  3. Правилно и навременно разчитане на образите (Съществува риск от надраскване на диска, което води до нарушаване на информацията в него).

Вашият коментар

Your email address will not be published.

This field is required.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*This field is required.